6.5.2009

Lasagnea Annen tyyliin

Lupasin tänään tehdä ruoaksi lasagnea, ja nyt kun vihdoinkin sain itseäni niskasta kiinni, siitä tulikin tosi hyvää :) Aamulla tein myös kaura-vadelma smoothieta, jota ennen sisäinen blondini taisteli hetken monitoimikoneen kokoamisen kanssa :P Ulkoinen brunette voitti taiston ja sain sekoittimen toimimaan.

Lasagneen tarvitaan:

-400g vähärasvaista jauhelihaa
-2prk tomaattimurskaa (yrtti- ja valkosipulimaustettua, paitsi jos haluat maustaa kastikkeen omaan makuusi sopivaksi, käytä maustamatonta tomaattimurskaa ja mausta pieneksi silputulla valkosipulilla, oreganolla ja basilikalla)
(-silputtu sipuli)
-lihaliemikuutio (tai suolaa/soijakastiketta)
-Aamupala -juustosiivuja
-lasagnelevyjä
-Dolmion valmista valkoista lasagnekastiketta



Ensin laitetaan hyvää musiikkia soimaan, yksi oma suosikkini on EHDOTTOMASTI Lily Allen :) Sitten tehdään jauhelihakastike. Jauheliha ruskistetaan pannulla melkein kypsäksi, ja joukkoon heitetään tomaattimurska, johon on sekoitettu jauhettu lihaliemikuutio. Jos käytät sipulia, kuullota ne pannulla jauhelihan kanssa ENNEN tomaattien lisäämistä. Tässä versiossa ei ole sipulia, koska sitä ei löytynyt jääkaapista :P Jätä kastike hautumaan hetkeksi.



Laita uunivuoan pohjalle kerros kumpaakin kastiketta sekä muutama juustosiivu ja lado päälle lasagnelevyjä.

Toista niin monta kertaa että kastikkeet loppuvat. Muista jättää päällimäiseksi kerrokseksi kastiketta ja juustoa!

Paista lasagnea uunissa 220 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet. Ruokaa odotellessa voi vaikka lukea hyvää kirjaa.

Anna tekeytyä muutama minuutti, tarjoa tuorekurkun, tomaatin ja jäävuorisalaatin kanssa! Nam.

2 kommenttia:

  1. luulin et tää oli blogi eikä ruokaresepti =D noei mut oliks hyvää :O ja onnistuks se lasagne ku kuitenki SÄ teit sen =)

    VastaaPoista
  2. "miettii elämän tarkoitusta, KOKKAA, bloggaa ja shoppaa"

    ja kiitos kysymästä, tuli ihan vitunhyvää<3

    VastaaPoista