25.5.2011

Blue Lagoon

Mamma oli tossa viime viikolla kaymassa taalla, ja heti ekana kokonaisena paivana mentiin iltapaivalla kaymaan Blue Lagoonissa. Saatiin Lillýn tyokaverilta lainaan vuosikortit joilla paas sisaan ilmaseks, ilman niita se maksaa kai 5000ISK eli about 30€ per larvi. Kiva saasto siis :) Oltiin mamin kanssa ihan varmoja, etta ei nahtais yhtaan suomalaista koko reissun aikana ja tietysti sit meian tuurilla heti sisaan astuessa vastassa oli ehka kuuden suomalaisnaisen porukka... No, eipa se paljoa haitannut mut oli silti omituista nahda oikeestaan ekat suomalaisturistit koko mun Islanti-aikana.

Blue Lagoonissa on sellanen systeemi, etta sisaan mennessa saa sellasen elektronisen rannekkeen joka pidetaan kadessa koko ajan siella liikkuessa. Silla avataan ja suljetaan kaapit, lisaks sille rannekkeelle voi velottaa 5000ISK:n arvosta juomia, pienta valipalaa tai - kuten me tehtiin - hierontoja. Lahtiessa se ranneke piipataan tiskilla ja maksat vasta siella kaikki mita oot uimisen aikana ostanu. Katevaa! Ei tarvii kantaa rahaa mukana, tosi hyva systeemi :)


Me siis ajeltiin (parin mutkan kautta...) into piukassa latkimaan mutaa naamaan ja taytyy kylla sanoa, etta ensin olin vahan pettynyt. Kaunis paikka ja silleen, mutta ehka mun odotukset oli vahan liian korkeella. Kuitenkin sita pidempaan mita siella lilluttiin silica mud maskit naamalla, niin kokemus parani minuutti minuutilta. Paasin saunaankin pitkasta aikaa, oli ihanaa :) Viela ihanampaa kuitenkin oli, kun ostettiin kymmenen minuutin hieronnat! Maattiin ihan reporankana siella vedessa samalla kun komee viikinki hiero selkaa ja hartioita, oli mun elaman eka hieronta ja silla sekunnilla kun se alkoi niin kadutti jo, etta otin niin lyhyen ajan. Taydellista. Suosittelen siis ehdottomasti noita hierontoja, jos joskus tonne paadytte!


Seuraavana paivana hiukset oli vahana allottavat ja karheen limaset, iho taas tuntui syvakosteutetulta monta paivaa ton reissun jalkeenkin. Islantilaiset laakarit valilla maaraa psoriasikseen ja muihin iho-ongelmiin Blue Lagoonin vuosikortin, koska silla vedella ja mudalla on niin paljon kaikkia ihmeellisia terveysvaikutuksia. Kannattanee siis kokeilla jos karsii kuivasta/muuten ongelmaisesta ihosta :) En lahtis suosittelemaan Blue Lagoonia lapsiperheille, ellei sit lapset satu olemaan yli 15-vuotiaita jotka osaa kayttaytya tilanteen vaatimalla tavalla ja vaan rennosti nauttia lampoisesta vedesta ja muusta "aikuisesta". Tuolla ei kertakaikkiaan ollu mitaan pienille lapsille - siella ei voi sukeltaa, ei vesiliukumakia, ei mitaan. Laguunin pohja on epatasainen ja taynna isoja ja valilla teraviakin kivia, joten varovaisuutta vaaditaan...


Tallanen arvostelu tasta attractionista, toivottavasti joku tasta hyotyy :) Kuvat lainattu taalta.

3 kommenttia:

  1. tahtootahtoo mutalälliä kasvoihin ja lämpimään veteen!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa just siltä mistä mun lihakset maksais tällä hetkellä mitä vaan!

    VastaaPoista
  3. OOoooi ihanan näköstä! Pakko päästä tuonne vielä joskus!

    VastaaPoista