17.1.2011

Rankkaa yleistystä

On tullut aika vetää johtopäätökset Islannista kokonaisen 1,5 viikon pohjalta ja jumittaa näissä oletuksissa koko loppuelämä, sekä saastuttaa kaikkien lukijoiden mieli tällä raa'alla yleistyksellä. Hehe >:D

                                                      ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥

-Joko islantilaiset ei osaa pukeutua sään mukaan, tai sitten niillä on kummallinen käsitys säähän sopivasta vaatetuksesta. Eilen oli +2 astetta, satoi vettä ja mulla oli päällä talvitakki ja feikkiuggit. Kaupassa käydessä enemmistöllä islantilaisista nuorista naisista oli jalassa ballerinat ilman sukkia, leggingsit kääritty pohjepituisiksi ja takkina huppari. Pojilla oli päällä farkut ja joku paita, t-paitaa en sentään kellään ole nähnyt ilman (tietysti avonaista) hupparia tai takkia... vielä.

-Islantilaisia ei kiinnosta paskaakaan vaikka joku vähän tönis baarissa ja juomaa läikkyisi päälle, vrt. Helsingin yöelämään jossa pokejen päätehtävä illan aikana on erotella toisistaan kaksi kiljuvaa ja potkivaa teinipissistä kun toineen kaatoi sidukkaa toisen topil... mekolle. Muutenkin kaikki on paljon rennompia täällä eikä kukaan hössötä turhasta.

-Islannissa sää on hyvä silloin, kun ei tuule niin kovaa että hiukset lähtee irti päästä. Vesisade, räntäsade, you name it - ulkona on "ihana ilma" kunhan tuuli ei puhalla. Tää vähän hämmentää mua, koska mun mielestä kuiva tuulinen sää voittaa vesisateen kuus-nolla ihan koska vaan! :D Säästä myös puhutaan paljon täällä, varsinkin vähän vanhemmat ihmiset on hyvin kiinnostuneita siitä, mitä mieltä oon säästä ja onko se kovin erilainen kun Suomessa.

-Islantilaiset rakastaa lakua. Ihan missä vaan muodossa.

-Jokainen islantilainen harrastaa musiikkia tai on vähintäänkin kiinnostunut siitä - täällä on 300 000 asukasta ja kuoroja, orkestereita, musiikkikouluja ynnä muita harrastusmahdollisuuksia on väkilukuun verraten niin hirveä määrä että varmasti kukaan kiinnostunut ei jää ilman paikkaa!

-Kaikki tuntuu olevan keskenään sukua, ja oikeestaan se kyllä pitääkin paikkaansa. Useimmat islantilaiset on sukua toisilleen about seitsemän sukupolven takaa, en tiiä mistä tää luku tulee mutta pätee ainakin useimpiin esimerkkeihin mitä oon kuullu Lillýltä ja Styrmiriltä. Jotka muuten on sukua toisilleen juurikin sen seitsemän polven takaa ;)

-Kaikki islantilaiset pojat on naurettavan hyvännäkösiä ja useimmat tytöt oksettavan kauniita ja/tai söpöjä. Lauantai-iltana baarissa olin ihan eksyksissä kun ympärillä oli niiiiiiin monta ah-niin-syötävän-söpöä poikaa, joihin KUKAAN TYTTÖ ei kiinnittänyt mitään huomiota! USKOMATONTA?! Henkilökohtaisestihan olisin ollut valmis lähtemään about kenen tahansa mukaan, ellei mulla olis ihan uskomatonta itsekuria... Tai jotain sinnepäin.
                                                         ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥

Huhhuh! Aika rankkaa tällänen yleistäminen, täytyy sanoa... Laitan vielä normaalimpaa postausta tulemaan myöhemmin, oltiin nimittäin lauantaina aika mielenkiintosissa juhlissa ja jatkoillakin ;>

10 kommenttia:

  1. Mielenkiintosta kuulla paikallisesta tyylistä - joka on selkeesti erilainen :D

    VastaaPoista
  2. Hmmm, tässä johtopäätösten johtopäätös: olet siis paratiisissa, jossa sää on vähän huono? ;D

    Mun kaveri heitti muuten hyvän johtopäätöksen islantilaisten kauneudesta: viikingit aikoinaan ryöstivät itselleen sinne kaikki kauneimmat naiset, ei ihme jos porukka näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Islanti, täältä tullaan! :D Nojaa, ehkei kuitenkaan mutta hei ihanalta kuulostaa! :)

    VastaaPoista
  4. mietin ihan samaa siellä ollessani, et jokaisella on jokin musiikki- tai muuten vaan taideharrastus. luovaa porukkaa.

    VastaaPoista
  5. ja aaa islantilaiset miehet nammm.
    en kestä tätä ku sun blogi aiheuttaa kauheen islanti-ikävän.

    VastaaPoista
  6. Hei kivalta kuulostaa, hyvin näyttää vuosi lähteneen sujumaan! :p No ite pärjäsin ilman koti-ikävää ekat 2,5kk mut siitä sit seuraavat 2,5kk oonkin siitä kärsiny.. Lähtis nyt meneen. :D On elämä sielläkin varmaan vähän erilaista!

    VastaaPoista
  7. Heippa!

    Täytyy sanoa että kirjotat jotenkin semmoisella tyylillä että ainaskin mun mielestä on aivan ihana ja mielenkiintoinen lukea, oi!

    Mitä kautta löysit perheen Islannista? Olisin itte kanssa ihan älyttömän kiinnostunut, ja mulla on muutama maavaihtoehto, mutta jotenkin nyt tässä lähiaikoina Islanti on alkanut kiehtoa muita enemmän (Norjan lisäksi). Kuitenkaan esim. Au Pair Worldin kautta ei Islannista löydä perheitä nimeksikään, joten löysitkö jotakin toista kautta? :)

    VastaaPoista
  8. Löysin (tai mut löydettiin :D) ihan Au Pair Worldista, mut vissiin sellanen sivu ku ninukot.is tarjoaa kans jotain au pair -ohjelmaa eli kannattaa katella miltä se näyttää :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos kovasti! Käympä kattelemassa tuolta ja kiitos myöskin sen perheen profiilista jonka olit postannu mun blogiin, kävin kattomassa ja todella lupaavalta vaikutti, saa vaan nähdä haluisinko lähteä Australiaan. Mutta joo, kiitos! (jos tulee lisää esim. uskovaisia perheitä vastaan niin aina saa vinkata :D)

    VastaaPoista
  10. Heh, muistan ku ekan kerran astuin ulos Keflavikin lentokentältä ja järkytyin ku silmäripset meinas lähtee tuulen mukana.

    Ja islantilaiset naiset on tosiaan uskomattomat söpöjä, olin melko otettu kerran kun töissä joku islantilainen naine yllättyi kun en puhunutkaan islantia, näytin kuulema paikalliselta:)))

    Ja kiitos Islanti-ikävästä, en mä pysty ees lukee tätä enää

    VastaaPoista