13.2.2011

Til baka

Halló halló, täällä taas! Menipä nopeesti eka viikko takasin Islannissa, vaikka muutamana päivänä Suomi-ikävä yltyikin ihan kamalaksi niin oloa helpottaa kun ajattelee, että enää YHDEKSÄN viikkoa seuraavaan visiittiin, sillon pääsee sit näkemään vauvaakin <3

Tällä viikolla oon ollu reipas ja liittyny kuntosalille, käynyt sielä, ollut kaksi kertaa Reykjavíkissa, ostanut uimapuvun, suunnitellut uimista, lukenut pari kirjaa ja vaikka mitä! Nyt kyllä väsyttää ja kohta pitäis varmaan mennä nukkumaan kun aamulla odottaa taas ihanaakin ihanampi aamuherätys kello 5.30 jotta ehditään Styrmirin kanssa salille ennen ku päivä "oikeasti" alkaa. En oliskaan halunnut nukkua kahta ylimäärästä tuntia. Kerran ollaan oltu aamulla ja kerran iltapäivällä, kummassakin on puolensa mutta mä en vaan kestä noita aikasia heräämisiä :D Kyllä se tästä vielä iloks muuttuu, ehkä.

Alkuviikosta ei tapahtunu mitään ihmeempiä, paitsi että tänne oli mun poissaollessa satanut aika paljon lunta ja oltiin pulkkailemassa Äffän kanssa. Ei kyllä ollut mitään lempparihommaa, luulen että Fróði vähän pelkää lunta kun nyt on eka talvi kun se tajuaa siitä vielä mitään :D Voi parkaa.


"Anne! Ínni!" Äffä vaati kovaäänisesti takas sisään lämpimään just kun oltiin taisteltu vaatteet päälle... Arvatkaa suostuinko?
Keskiviikkona olin Reykjavíkissa ostamassa uikkaria ja kävin kahvilla ja viinilasillisella kun odotin kyytiä takas kotiin, torstaina Styrmirin veli oli illallisella ja grillattiin (kyllä!) ihan hirveessä myrskyssä. Alkuviikosta oli tosi paha myräkkä myös, ja pahalla tarkoitan sellasta että merivesi jättiläisaalloista roiskui meidän ikkunoihin asti ja kun piti kättä seinällä niin tunsi kuinka tuuli tärisytti sitä :D Vesisade sulatti kyllä kaikki lumet, jee! Nyt ollaan taas takas keväisissä maisemissa, voin hyvillä mielin alkaa käyttämään nahkatakkia aina välillä :)

Tristan, Äffän suussta kääntyy kylläkin muotoon "Didda" :)


 Perjantaina oli taas salipäivä, mentiin kylläkin vasta töiden jälkeen. Enemmän porukkaa, mutta ainakaan en ollut ihan niin väsynyt ku keskiviikkona aamulla :D Illalla saatiin Marian (saksalainen au pair) kanssa Styrmiriltä kyyti Reykjavíkiin ja tavattiin ranskalainen au pair Margot jonka kanssa käytiin muutamilla RVK:n keskustan alueella. Marian perhe tulee käymään täällä ens viikolla joten hän ei pääse mukaan, mutta Margotin kanssa suunniteltiin että lähettäis ens viikonloppuna bilettämään Islanti-style! Margot asuu ihan Reykjavíkin keskustassa, joten ollaan siellä sitten yötä eikä mun tarvii lähteä ajoissa kotiin :)

Eilen lauantaina kävin leffassa kattomassa Just Go With It, oli ihan hauska. Vähän harmitti että leffassa tuli tauko just parhaiden naurujen kohdalla, onneks sain tunnelmasta taas kiinni aika nopeesti sen jälkeen. Täällä on tosiaan leffateattereissa elokuvissa about kymmenen minuutin paussi, en ymmärrä miks mutta kuulemma islantilaiset tarvii sen että ne voi mennä ostamaan lisää karkkia ja käymään vessassa... OK.

Tänään oltiin ajamassa ympäri tää niemimaa missä asutaan ja käytiin kattomassa kaikkia kivoja nähtävyyksiä! Reilu pari tuntia ajeltiin ja oltiin mm. sillalla joka yhdistää Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaatat, nähtiin Blue Lagoon ja Gunnuhver sekä pari muuta paikkaa :) Kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa, joten here we go:

Vasemmalla Eurooppa ja oikeella Pohjois-Amerikka
Bridge between continents, en olis uskonu että oikeesti noin selvästi näkyy se mannerlaattojen rako, mutta siinä se nyt kuitenkin on :)
Tänne laskettiin ylijäämävedet voimalasta, siksi höyryää koska se vesi mitä tonne mereen lasketaan on lähellä kiehumispistettä. Islantilaiset käyttää oikeestaan melkein 100% uusiutuvaa energiaa, jee!
Gunnuhver, kuvissa näkyvä höyry nousee syyyyvältä maasta ja haisee mädiltä kananmunilta, nam. Tuolla piti pysyä merkityillä kävelyreiteillä, koska maa on tosi ohutta ja jos sinne meni kävelemään niin saattoi äkkiä löytää itsensä kiehuvasta mudasta :)
Joku mega-aallokkoinen ranta ja kivat merivesiroiskeet kameran linssissä :D
Blue Lagoon

HUHHUH, näiden kuvien lataamisen meni sellaset kevyet kaks tuntia, rakastan meidän hidasta nettiyhteyttä <3 Yritän nyt taas vähän tsempata bloggaamisessa ja palata linjoille ens viikolla, siihen asti heipat :)

5 kommenttia:

  1. WAU!! Ihan uskomattoman upeita kuvia :o <3 Vähän tekis mieli tulla käymään :D

    VastaaPoista
  2. Voi ei miten uskomattoman hienoja kuvia! Henkeäsalpaavaa :o

    Helsingissä tänään aamulla -20 ja hitosti jäätä ja lunta. Säätä sun ei ainakaa tarvitse siis ikävöidä :D

    VastaaPoista
  3. Voi apua miten jannittavan nakoista ja kuuloista, nyt mulla iskee matkakuume Islantiin...

    Kai sulla on tarkoitus kayda semmosessa kuumalahdekylpylassa, onks se just tuo Blue Lagoon? Jos oot menossa niin kerro ihan kaikkI!! 8)

    VastaaPoista
  4. Hihii kiitos kehuista kaikille, ja joo ei oo kyllä säätä ikävä :D Oon menossa Blue Lagooniin jossain vaiheessa kun saan islantilaisen pankkikortin ja pääsen halvemmalla ;>

    VastaaPoista
  5. ihan mahtavia kuvia kyllä, ja ton tenavan ilme ihan loistava.

    mä en käsitä, miks täällä pitää olla niin helvetisti lunta ja siellä ei.
    kahlaisit lumessa lasten kanssa, perkele.

    VastaaPoista