29.11.2011

Kivaa

Heippa taas, te kaikki pienet ja vähän isommatkin muruset. Oon laiskotellu ihanasti ja vaikka laiskottais vielä vähän kauemmin, niin nyt on pakko tulla kertomaan parit kivat jutut!

Ensinnäkin, harrastin viime viikon maanantaina harmaiden hiusten kasvatusta ja kylmää hikoilua kun hakkasin töissä Tiketin sivuja kirosanojen maustamana. Samaan aikaan äiti jonotti puhelimessa ja lopulta mun kova työ palkittiin, syke palautui normaaliksi ja työpisteessä vetästiin pienoinen voitontanssi kun sähköpostiin tipahti kaks kappaletta lippuja Red Hot Chili Peppersien keikalle 1.8.2012! Awesome. Nyt mulla on soinut viikon päässä Under the Bridge ja sen lisäks että oon kattonu virallisen musiikkivideon n. seittämänsataa kertaa, oon nauranu itteni tärviölle Youtuben pyörittäessä repeatilla tätä pätkää. Ens elokuussa (siihen on niin pitkä aika, että ehtisin vaikka hankkia lapsen ennen sitä) suuntaan siis Tampereelle ekaa kertaa sitten vuoden 2005 cheerleadingin SM-karsintojen. Joka seitsemäs vuosi on ihan hyvä tahti poistua kehä kolmosen ulkopuolelle. Lappeenrantaa ja Kouvolaa ei lasketa.


Toinen kiva juttu on se, että maailman parhaalla mammalla on huomenna synttärit, ja tätä milestonea juhlitaan muutamalla herkullisella ja vähän vähemmän herkullisella (vaikkakin silti kivalla) yllärillä. Harmi etten voi esitellä niitä täällä ilman että mut poistetaan testamentista. Anyway, huomenna siis ohjelmassa mahan täydeltä hyvää ja kaupanpäälle pääsee näkemään tätejä ja serkkua!

Kolmanneks, menin eilen nukkumaan ennen kymmentä maha täynnä ihanaa ihanaa ihanaaaa kasvismössöä jonka reseptin kehittelin omassa pienessä päässäni. Se oli oikeesti niin hyvää ettei sanat riitä, enkä malttais odottaa lounasaikaa että pääsen herkuttelemaan jämillä. Tän päivän päivällismenu koostuu hyvin suurella todennäköisyydellä toisesta satsista tätä herkkua, mahdollisesti vielä herkumpaan suuntaan tuunattuna. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se sisälsi kesäkurpitsaa (kokonaisen), kukkakaalia (kolmasosa isosta kukkiksesta), sipulia (paljon ja isoiksi paloiksi jätettynä), paprikaa (punaista ja keltaista yhteensä n. 1,5 paprikan verran), sekä jääkaapin perukoilta kaivettuja liiaksi pehmenneitä kirsikkatomaatteja. Paistoin vihanneksia pannulla sen verran että sipulit oli läpikuultavia, viskasin ne uunivuokaan ja heivasin perään cayennepippurilla, mustapippurilla ja yhdellä jauhetulla liemikuutiolla (natriumglutamaatti kunniaan) maustetun purkillisen tomaattimurskaa. Vähän (ehkä puol desiä) ruokakermaa messiin ja 200 asteiseen uuniin niin pitkäksi aikaa kuin jaksat odotella, mä taisin pitää 20min ja siinä vaiheessa kukkakaalit oli sopivasti al dente. Syö raejuuston kanssa ja nauti elämästä. Ruokaisempaan ruokaan voi pistää mukaan vielä keitettyjä punaisia linssejä, mä ajattelin tänään kokeilla herkkusieniä. Ilta, tuu jo.

Neljänneks, ostin eilen vihannestenhakureissulla Stockalta mansikalla ja sitruunaruoholla maustettua vihreetä teetä ja se tuoksuu ihan karkilta eikä oo yhtään sellasta ällön kalan makusta mitä vihreet teet normaalisti on. YEAH.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti