2.11.2011

Marraskuun mietteet

Tänään oon ehtiny pohtimaan seuraavia maailmaamullistavia asioita:

•miten loogisesti kuukaudet on nimetty Suomessa verrattuna muihin maihin! MaalisKUU. ToukoKUU. JouluKUU. March. May. December.

•miten kiva välipala keltainen paprika oikeestaan on, kun ulkona on masentavan harmaata ja päälle eksyy joka päivä enemmän mustaa superpirteiden harmaan ja tummansinisen sijaan

•miksi ruokakaupasta ei saa särkylääkkeitä/miks mun kotimatkan varrella ei oo apteekkia

•voikohan miniluumutomaateilla, oliivitapenadella, vuohenjuustolla ja crostineilla elää

•miksi peltipulla maistuu niiiiiiin paljon paremmalta kuin tavallinen pulla

•miten on mahdollista, että kaappi pursuaa vaatteita mutta siellä ei ole mitään puettavaa

•miksi uusien sukkahousujen ostaminen on niin kamalaa

•miten kiva mun oikea hiusväri itseasiassa on

•miksi uuden lompakon käyttöönotto tuntuu siltä, että joutuu opettelemaan koko elämän uusiks


...ja monta muutakin juttua joihin mulla riittää aikaa täällä töissä istuessa. Oon myös pelannu Tetristä ja demittänyt, haaveillut iPhonesta, New Yorkin matkasta, Meksikon matkasta, Thaimaan matkasta ja ihan-mistä-vaan matkasta. Oon lukenut VAKAVA:n sivuja, masentunut, ikkunashoppaillut valmennuskursseja, ottanut itseäni niskasta kiinni ja käyttänyt valmennuskurssirahat vuokraan sekä päättänyt että meen ens syksynä kouluun vaikka läpi harmaan kiven.

Okei, luin vähän lisää noista luokanopettajakoulutuksen soveltuvuuskokeista ja aloin melkein itkeä - mä en pärjää missään haastatteluissa ikinä! Ryhmätilanne muutenkin jännittyneenä kuulostaa jo lähestulkoon kidutukselta, yhyyy pääsenköhän ikinä kouluun :(


Onneks tätä masennusta vähän auttaa se, että nään maanantaina Larppaa ja Julskaa, tänään on keskiviikko (eli melkein viikonloppu) ja ekaa kertaa moneen viikkoon saan lauantaina olla tekemättä mitään kun kaupat ei oo auki ja ainakaan vielä ei oo mitään suunnitelmia illalle, wuhuu! Yhet tuparit ehkä, mutta sinne ei oo menossa ketään tuttua ja ne puolitututkaan ei varsinaisesti mun lemppari-ihmisiä oo, joten varmaan skippaan suosiolla. Tosin jos käy niinku viime viikonloppuna, niin Tiinuliinu soittaa yheksältä ja pakottaa mut baariin juotuaan ensin pullollisen punaviiniä :D Tuli todettua mm. se, että kaks viikonloppua putkeen ei enää sovi meille, eikä varsinkaan jos baariksi valikoituu Onnela sen tutun ja turvallisen Rymy-Eetun sijaan. Viihdyttiin kamalan musiikin ja tissimekkojen parissa ennätykselliset 35min ja olin onnellisesti nukkumassa kello 00.48. Illan kohokohta oli söpö taksikuski ja se, kun tuntematon tyttö kehui mun takkia Pick-A-Delin kassajonossa.

Edellisen lauantain eli mun synttärijuhlintakeissi meni oikein kivasti siihen asti, että Tiina könys Eetun pöydältä alas ja kaatui polvilleen kasaan lasinsiruja. Varmaan urpompikin arvaa miten siinä kävi, joten ennen pitkää löydettii sitten itsemme taksista matkalla Dextraan (joka ei ollut auki), jonka jälkeen allekirjoittanut otti taksin kotiin ja muu porukka jatkoi matkaa Jorviin. Good Times. Onneks päällä oli ns. "kokovartalopuudutus" eli loppu hyvin, kaikki hyvin :D En uskalla enää lähteä mihinkään kun aina menee päin hemmettiä koko ilta, seuraavalla kerralla löydetään varmaan ittemme putkasta tai vaihtoehtoisesti ruumishuoneelta. Pikkujoulut saa siis odotella hetken aikaa.


Mäpäs kuitenkin palailen tästä One Dayn ja Läkerol Dentsien pariin, vi ses!

6 kommenttia:

  1. Koitan tehdä sen postauksen opejutuista heti kun inspaa.

    Mihin oot ajatellu hakea? Esimerkiks Oulun yliopistoon ei tarvinu osallistua ryhmätilanteeseen, mutta kaksi alan veteraania haastatteli. Kerran kirpaisi, mutta se ei ole oikeastaan niin paha. Ei muuta kun tsemppiä!! :)

    VastaaPoista
  2. No sepä se, kun Helsinkiin tietysti haluaisin jäädä ja täällähän on ihan muutama muukin joka tahtoo opettajaksi :D Pitää pohtia, toisaalta Suomi on niin pieni maa ettei Oulukaan olis maailmanloppu mut onhan se vähän pitkällä. Apua. Onneks on vielä muutama kuukaus aikaa miettiä :)

    VastaaPoista
  3. Ryhmähaastattelut on noissa pääsykokeissa aina yhtä kamalia. Ei oo tarkoitus mitenkään siis peloitella vaan itsekin vihaan niitä ylikaiken.
    Ootko miettinyt jotain kieltä yliopistossa? Aattelin vaan että jos opetusala kiinnostaa niin kielenopettaja ei varmaan ois hassumpi vaihtoehto ja yliopistossa kun ei oo pahemmin mitään ryhmähaastatteluita pääsykokeissa (tietääkseni?).

    VastaaPoista
  4. Sinäkin VAKAVA:an tutustumassa :D Itse kävin kokeilemassa viime keväänä, ja olihan se aika.... "Mitä tämä tarkoittaa tällä sivulla olevassa pätkässä tämä?" Joo :) eipä mennyt se osio läpi, toisaalta en edes lukenut :D

    Ja jos et opettajaks halua, ni nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja on kans aika pätevä ammatti. Siel käydään läpi kans kasvatukseen liittyviä asioita ja ryhmätilanteita ja kaikkea, eli ite opiskelen siis siellä, ja mietin et voisin kokeilla hakea opettajakoulutukseen 2013 kun tuolta valmistun :)

    VastaaPoista
  5. Hmm, olipas epäselvä :D Ja jos siis opettaaksi haluat, muttet yliopistoon pääse, ni kannattaa kokeille NUVAa :D

    VastaaPoista
  6. Hei eikö se sama VAKAVA-materiaali käy kaikkiin kasvatustieteiden pääsykokeisiin? Pyri pariin ja mikäli et ensimmäisellä kerralla pääse luokanopettajaksi opiskelemaan, niin voisit jonkun muun kautta (esim. lastentarhan/köksän) mahdollisesti päästä sisään ja sitten junailla sivu- ja pääaineita. Älä missään nimessä anna ryhmätehtävän/ haastattelun lamauttaa. Toiset näkee pelon ja jännityksen vain jos niille antaa sen mahdollisuuden! Nyt alat vain lukemaan kehonkieli- ja retoriikkateoksia, niin osaat välttää kuoppia. ;)

    VastaaPoista