26.8.2010

I rule

Tälläisen avautumisen kirjoitin Galleriaan vuoden 2009 alussa, ja tänä aamuna taas muistin kuinka ajankohtainen se onkaan - ihan aina!

"koska oon inhottava narttu niin voisin kertoa teille pari hassunhauskaa juttua ja ohjetta!
1. julkisissa ei suihkutella hajuvettä tai hiuslakkaa
2. ...eikä lakata kynsiä
3. ...tai keskustella Millan kanssa puhelimessa siitä miten hyvä/huono pano Peku KY:ltä oli
4. älä myöskään kuvittele ettei kukaan tietäis että se olit just sä joka tuhnuili kahvilassa tai baaritiskillä - believe me, kaikki arvaa
5. yleisissä vessoissa käydään tekniikalla sisään-käsipesu-ulos. ei sisään-kopinseinien yli juoruilua kaverin kanssa-seinään/kattoon/vessapaperirullaan avautumista-meikkien totaalista uusimista-hiustenlaittoa-lisää hajuvettä-hmm, ehkä myös hiuslakkaa-käsien pesu ja kuivaus kolmeen kertaan-...vielä vähän hajuvettä-...ja hiuslakkaa-ulos. EI.
6. kiitos, saat tarjota drinkin, EI KIITOS, en lähde Masan jatkoille testaamaan näyttääkö mun pusero "vielä kivemmalta lattialla ;)))))"
7. jos leffalipussa lukee, että elokuva alkaa 18.00 niin se myös alkaa 18.00. ei 18.06 eikä varsinkaan 18.28. tulkaa ajoissa, kyllä se onnistuu kun seuraatte kohdan 5 ohjetta. NII.

aah.
"

Haluaisin vielä lisätä ihan muutaman kohdan tähän. Aamubussiin noustessani kirosin taas alimpaan helvettiin jokaisen keski-iän ohittaneen sitruunaa syöneen tätösen, hajuvedessä kylpeneen teinin ja paskalta haisevan juopon, ja kaikki tämä siitä yksinkertaisesta syystä että kaikki istuivat TÄPÖTÄYDESSÄ bussissa käytäväpaikoilla eivätkä tehneet elettäkään siirtyäkseen kun bussiin lastautui vielä lisää ihmisiä. Joo, pitää osata avata suu ja pyytää paikkaa, mutta omaa järkeä saa käyttää sen verran, että jos istuu täydessä Helsinkiin menevässä bussissa torstai-aamuna kello 7.43 niin alunperinkin valitaan ikkunapaikka tai vähintään oma-alotteisesti siirrytään kun bussiin tulee lisää ihmisiä. Perkele.

Seuraavat huonot tavat ärsyttää kaikista eniten:

-Julkisilla paikoilla pissaaminen. Jos tulee hätä, niin aikuinen ihminen osaa kyllä ennakoida sitä sen verran että pääsee vessaan tai sit edes johonkin puskaan. Mieluiten kuitenkin ihan oikeeseen vessaan. "Puskapissan" käsite on nykyään laajentunut tarkoittamaan myös "Postitalon nurkka -pissaa", "metriksen sisäänkäynti -pissaa" ja - valitettavasti - "mua kusettaa, niin pissinpä tähän keskelle katua -pissaan". Siis hyi vittu, anteeks kielenkäyttö mutta OK-SEN-NUS nousee kurkkuun kun lämpimänä kesäpäivänä astuu Elielillä bussista ja vastaan lemahtaa lämpimässä nurkassa muhineen kusen haju. Pelkkä ajatuskin ällöttää.

-Henkilökohtaisten asioiden ruotiminen kovaan ääneen julkisella paikalla. Kukaan ei halua kuulla ventovieraan ihmisen hyvin eläväisiä kuvailuja intiimiongelmistaan, ei nyt eikä koskaan. Mua ei myöskään kiinnosta, vaikka Pera oliskin jättänyt sut eilen, enkä TODELLAKAAN halua kuulla vertailua kahden viime viikonlopun saaliin välillä. Jos Erkillä oli iso ja Ylermi ei tienny mitä tekee, so what. Veikkaan, että sun kavereitakaan ei kiinnosta joten pidä omana tietonas vaan kaikki.

-Myöhästely. Vähän avauduinkin tästä jo tossa Gallerian merkinnässä, mutta menkööt. Jos ei ole varma, ehtiikö myöhemmällä bussilla/junalla/whatever, niin kannattaa mennä aikasemmalla. Ajoissa olemisella ei todellakaan häviä mitään, mutta myöhästely antaa ihan älyttömän huonon kuvan, se on noloa, epäkohteliasta ja piittaamattomuutta toisista ihmisistä. Jos myöhästyy muutaman kerran vuodessa, on se vielä ihan inhimillistä ja kaikille sattuu niin. Jos taas on aina myöhässä joka paikasta, kannattais varmaan kiinnittää huomiota omaan ajankäyttöön. Mikään ei oo vittumaisempaa ku sopia kaverin kanssa treffit kello 14.45., kaveri soittaa 14.37. mun jo odottaessa paikalla, että sori, tuun pari minuuttia myöhässä kun en viittiny tulla aikasemmalla bussilla. Kello tulee ja menee 15.00. 15.15. kaveri saapuu paikalle ja naureskelee, että hups kun taas meni se myöhempikin bussi ohi. Ei näin. Myöhästeleminen on kaikista kamalinta jos kyseessä on esimerkiks työhaastattelu, voin vaikka luvata että paikka ei avaudu sille henkilölle joka marssii paikalle edes sen viisi minuuttia myöhässä, jos kaikki muut kandidaatit on tulleet ajoissa (mieluummin jopa vähän etuajassa) ja oletetaan, että kaikilla on muuten samat lähtökohdat. Yhdestä asiasta pidän itse aina kiinni, ja se on se, etten koskaan myöhästy, en IKINÄ. Mieluummin odotan vaikka tunninkin kun saavun paikalle muutaman minuutin myöhässä. Ja jos jostain syystä näyttää siltä, että myöhästyn, niin ilmotan asiasta heti. Oikeesti ottaa niin kovaa päähän jos joku on aina myöhässä ja autuaan tietämätön huonoista tavoistaan...


-Suu auki syöminen ja ruoka suussa puhuminen. Tarviiko perustella? Oksettavan näköistä, epäkohteliasta, ÄLLÖTTÄVÄÄ kertakaikkiaan! Junttiuden huipentuma, jakaa sijansa sandaalit+sukat -yhdistelmän kanssa.

Ja ruokaan kun kerran päästiin, niin kaikista ärsyttävintä ravintolakäyttäytymistä (pätee toki myös kotona syömiseen) on tämä:

"Mitä tää on? En oo kuullukkaan/Ei näytä hyvältä/En voi syödä koska mummoni kissa tukehtui rottaan/, HYI!"

Siis... mitä? Tähän törmää varsinkin ulkomailla suomalaisten suosimissa lomakohteissa, missä suosituimpia ravintoloita matkailijoiden keskuudessa ovat McDonalds ja jonkun suomalaisen pitämä ruokaravintola, jonka listalle kuuluu lihapullat ja muusi sekä lapsille nauravat nakit. Seriously. Tunnen monta ihmistä jotka eivät edes suostu maistamaan uusia ruokia, koska ennakkoluulot puskee päälle. Mun ylioppilasjuhlissa oli tarjoilla sushia, josta alkuun sain kritiikkiä sukulaisilta jotka eivät sitä olleet maistaneet. Ei se kato kuitenkaan oo syötävää, tokkopa menee noi kaikki, pilaantuu vaan... Ja kuinka ollakaan, ekana kaikista tarjoiluista loppuivat makit ja kun kysyin mielipidettä niin olivat kuulemma ihan loistavia. Aika paljon menettää, jos ei edes suostu MAISTAMAAN uusia ruokia ennenku luopuu niistä kokonaan! Ainoat ruoat mitä mä en itse suostu syömään, on ne jotka sisältää verta, siis veriletut, mustamakkara yms. Oulun seudulla kuulemma syödään jotain sellasta joka kuulostaa hyvältä, mutta ei kuitenkaan kai ole :D Rössypottu! Tehty verestä ja jostain. Verilettuja ja tota makkaraa oon maistanu, en vaan yksinkertasesti pysty syömään ilman oksennusrefleksiä joten katson parhaaks välttää myös muut veriruoat. Jotenkin se maku on niin vahva :/ Muita ruokia maistan kyllä aina, porkkanalaatikkoakin joka joulu kärsivällisesti siihen asti että opin tykkäämään siitä.

Se siitä avautumisesta, mä lähen syömään Saarioisten valmispastaa :D


Kuva täältä.

6 kommenttia:

  1. hahah, ihana <3
    oon samaa mieltä sun kanssa :)

    VastaaPoista
  2. HAHHAA tuo saarioiste pitsa tuli niin ihanana loppuhuipennuksena :D:D:D::D

    oon samaa mieltä tuosta suu auki syömisestä, hyi helvetti. tiitäkö muuten, mikä tuosta kohdasta puuttuu? MAISKUTTAMINEN!!!!!

    VastaaPoista
  3. Mine: Jes, hienoo! :D

    Sanna: Siis en kyllä montaa asiaa sanois ällömmäks ku suu auki syöminen, maiskuttaminen ja muu vastaava :( Yöööök. Sit kans jos koulussa oli ruokana puuroa ja mehukeittoa ni oksennus meinas lentää aina ku joku sekotti ne keskenään, en tajuu miten kukaan voi syödä sellasta sotkua :D

    Saarioisten mikropitsat maistuu hyvältä myös kylmänä<3 Mmm.

    VastaaPoista
  4. Mustamakkarasta oon saanu yliannostuksen peruskouluaikoina joten sitä en enää syö. Haha, ja toinen on sushi, joojoo, pitäis varmaan maistaa ennen kun tuomitsee ;) mutta kun raakakala ällöttää mua ;< Vaikka onhan susheja ilmeisesti esim. johonkin graaviloheenkin.

    VastaaPoista
  5. Toi ruokajuttu viimesenä oli sellanen, mitä just tänään itekin mietin. Ihan käsittämätöntä, miten aikuiset ihmiset voi olla nirsoja ruuan suhteen. Töissäkin näkee niin monesti ihmisiä, joille pienetkin jutut on ihan ylitse pääsemättömiä ("ai tossa lautasella on pikkunen lusikallinen puolukkahilloa reunassa, en voi syödä, pilaa koko ruuan maun"). Ja sitten näiden ihmisten lapset... "Onko siinä lautasella sitä kastiketta lihapullien päällä, jaaa, no ei meidän Anselmi tykkää kastikkeesta, katotaan suostuuko maistamaan...". Eikai lapset mitään opikaan syömään jos ei vanhemmat käske maistamaan! Ja sitten isompana mikään ei mene alas jos yhtään poikkeaa totutusta. Mullakin sushi, aurajuusto + monet muut juustot, etanat ja eikoisemmat pihvit oli pitkään sellasia ruokia, joita en kuvitellut heti syöväni. Poikaystävä kuitenkin tilasi kerran sushia ja maistoin, koska jo ne nigirit kuulosti niin mielenkiintosilta, ja nyt voisin elää sillä! Aurajuustoa ja muita opin syömään, kun oltiin poikaystävän perheen luona usein syömässä ja siellä sitä iskettiin melkein mihin vaan. Ja koska musta on äärimmäisen ärsyttävää ja noloakin, jos joku sanoo että ei tykkää jostain ja siksi ei voi syödä montaa eri asiaa, päädyin syömään kaikkea mitä eteen tuli. Nyt sitten tykkään juustoista, etanoista ja monesta muusta uudesta ruuasta, aurajuustosta lähinnä siksi että tajusin pääseväni helpommalla kun vain syön sen kiltisti, ja nyt ei tuota edes ongelmia saada sitä alas :D

    Oliivit ja katkaravut eivät edelleenkään houkuttele yhtään, mutta kyllä nekin alas menee tarpeen vaatiessa. En voi käsittää, miten esim pikkusisko ei vielä pari vuotta sitten syönyt kirveelläkään PAPRIKAA! :D

    VastaaPoista
  6. Erica: Kannattaa maistaa, esimerkiks Kalifornia rollseissa ei oo yhtään raakaa kalaa ja sit vegemakit on aika superhyviä kanssa :) Tosin joillain vissiin tökkii se merilevä, sen ongelman sit taas voi kiertää syömällä nigireitä joissa on just vaikka sitä graavilohta jota ilmeisesti pystyt syömään(?) ja jättikatkarapuja, nam!

    Ritu: Voi hyvänen aika, ei oo totta :D Herätys nyt. Iskän yks työkaveri ei oo ikinä eläessään maistanut esimerkiks persikkaa, eikä syö edes hampurilaisessa tomaattia, MAUSTEKURKKUA tai salaattia. Joo...

    Mäkin syön kyllä joitain ruokia ihan vaan siks että pääsee helpommalla, makkara kuuluu näihin :D Oikeesti en voi sietää sitä, mutta paljon helpompaa syödä puolikas grillimakkara kesällä ku selittää joka kerta, että sori mut emmä nyt haluu ku en tykkää yökkk. Paljon ketsuppia ja sinappia niin kyllä se alas menee :D

    VastaaPoista