14.12.2010

Ressaa ressaa

No, voin kai myöntääkin sen.

Mua jännittää. Niin paljon, että mahaan sattuu ja oon diagnosoinu itelläni kaikki mahdolliset sairaudet umpisuolentulehduksesta munasarjasyöpään. Oon myöskin hakannut päätä seinään ja julistautunut virallisesti Hulluksi ja Luulosairaaksi, mutta ei auta... Stressaa, jännittää, huolestuttaa, innostaa, pelottaa. Onneks perjantaina on pikkujoulut/läksiäiset/tuparit/kaikki kivat bileet kavereiden kanssa, lauantaina kahville toisten kavereiden kanssa ja sit sunnuntaina iltapäivällä Maran kanssa sushille! Vastahan me ollaan sitä reissua suunniteltu 1,5 vuotta, hehe... Nää kaikki joko helpottaa mua tai vaihtoehtosesti alan jännittämään enemmän, toivotaan kuitenkin ensimmäistä.

Näiden jälkeen onki jo jouluviikko, miten aika muka menee näin nopeesti?! Sit joulu ja sen jälkeen vikat viis työpäivää täällä THL:ssä, voi eii :( Vaikka oonki välillä ollu valmis pistämään pillit pussiin ja hermostunut lopullisesti kaikkiin hommiin, niin tähän mennessä tää on ollu ehdottomasti paras työpaikka mikä mulla on ollu! Se omituinen fiilis siitä että täällä olis joku vinossa meni ohi, eli nyt vaan murehdin sitä ku palkanmaksu loppuu ja joudun köyhäilemään taas :D

Köyhäilystä puheenollen - se suurin stressinaiheuttaja eli RAHA. Kakkosvaihe pitää maksaa, mun pitää luultavasti ostaa miniläppäri Islantiin koska nykyinen kannettava on jo aika vanha ja pelkään että se kosahtaa reissussa, sit jostain pitäis kehittää rahat joululahjoihin, tuliaisiin ja säästönki olis ihan kiva jäädä muutama satanen etten olis sit ihan puilla paljailla siellä Islannissa. Niin joo, sit olis vielä se 400€ maksava Suomi-visiitti huhtikuussa. Ja ei, sitä en voi/halua jättää välistä koska musta tulee kummitäti (satasydäntä) ja mä vaikka sitten seilaan kumiveneellä Keflavíkistä Helsinkiin jos en muuta keksi. Nyt tässä vaiheessa saa sit antaa aplodit siitä uskomattomasta typeryydestä jota oon harrastanu viimeset viis kuukautta kun en oo laittanu yhtään rahaa säästöön tähän mennessä... Jepjep.

we♥it

Oon kuitenki melkosen varma (tai ainakin yritän olla), että Islannissa on muutakin tekemistä ku sellanen mihin tarvitaan rahaa. Jos hyvä tuuri käy niin löydän jonkun kivan halvan harrastuksen sieltä, jos ei, niin kehitän muuta tekemistä siihen asti että kehitän... muuta tekemistä. So long kahvittelut ja karkkiostokset, voi olla ihan terveellistäkin tällänen paussi :D

Unissani nimittäin teen kävelyretkiä rannalla, luen paljon kirjoja (miten kutistaa 30 kirjaa tiiviiksi puolen kilon painoiseksi pakkaukseksi?), opiskelen islantia ja toivottavasti tutustun superkivoihin ihmisiin :) Niin ja tottakai kirjotan blogia ja alan tekemään läheisempää tuttavuutta kameroiden kanssa, nimittäin mukaan lähtee kokonaiset KOLME kappaletta erilaisia kameroita! KYLLÄ! Luvassa siis videoita ja tavallisia kuvia, en oo ihan varma saanko videokameralta siirrettyä kuvaa koneelle mutta pokkarilla lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon kuvata ainakin pari videota että kuulette kuinka typerän kuulonen oon :) (Vihje: to-del-la typerän!)

Nyt siirrän pallon teille, koska mulla on pari mielipidekysymystä:

1. Haluun hankkia työkaverille jonkun pienen joulu/"kiitos-kun-olit-työkaveri" -lahjan, mikä olis hyvä? Ko. työkaveri ei syö suklaata tai muitakaan herkkuja (ei ainakaan myönnä syövänsä eikä kyllä näytäkään siltä), mutta juo paljon teetä. Eli olisko ihan typerän kuulonen ajatus ostaa joku nätti teemuki ja pussillinen jotain jouluista/muuten kivaa irtoteetä? Muitakin ideoita otan vastaan, mutta budjetti olkoot ihan maksimissaan 15€.

2. Tietääkö kukaan jotain hyvää miniläppäriä? Vaatimukset: söpö/kaunis/virtaviivainen ja hinta alle 300€. Mahdoton tehtävä, I know. Hintaa kuitenkin tulee nostamaan ulkoinen kovalevy ja läppärilaukku, eli muodostuu loppupeleissä aika hintavaks ostokseks tälleen ex-tempore :/

3. Vakuuttakaa mulle, että en tuu kuolemaan tylsyyteen ja vakavaan (suklaan)puutostilaan ilman rahaa Islannissa. Kai se nyt on mahdollista pärjätä sillä taskurahallakin jos ei joka viikonloppu biletä ja shoppaile?

4. Paljastakaa itsenne! Toisinsanoen, jos olette vakkarilukijoita (tai vaikka olisitte ekaa kertaa visiitillä) niin jättäkää joku kommentti ("nönnönnnööö oot tylsä ja ruma paskapää" käy myös :D) tähän postaukseen, anonyyminä, keksityllä nimimerkillä tai jotain - tiedän että moni vierailee jatkuvasti täällä mutta en "tunne" kuin muutaman ja olis ihan kiva tutustua muihinkin :) Kiitos jo etukäteen!

14 kommenttia:

  1. toivottavasti sulla tulee kivaa siellä islannissa!! :) varmaan ihan mielenkiintoinen maa, en oo koskaan kuullu että kukaan lähtis sinne vaihtoon/au-pairiksi mutta tosi hieno kokemus ihan varmasti!

    VastaaPoista
  2. 1. syökö hän edes pipareita jouluna? Teet sellaisen super ison piparin ja kirjoittelet siihen jonkun kivan tekstin? :) Ja sit vaikka sitä teetä kylkeen... hankala tapaus jos ei syö edes piparia :)

    2. ihan väärä ihminen vastaamaan mutta toivon että löydät etsimäsi<3

    3. vakuutan että sulle tulee olemaan ikimuistoinen matka ja tuut nauttiin tästä tilaisuudesta joka vain harvoille avautuu :)

    4. kyl sä mut jo tiesitkin ;)

    VastaaPoista
  3. Oon pari viikkoo lukenu sun blogia, en muista enää mitä kautta löysin, mut parin päivityksen jälkeen katoin et hetkonen, ompas tutunnäköinen ja Paulan fb-sivulta sit bongasin, ja nykyää käyn kattomas joka päivä et onko tullu uutta :D

    VastaaPoista
  4. MOI PALJASTAN ITSENI! olen lukenut sun blogia ehkä 2 kuukautta ja koukussa ollaan ;)

    -linnea (19v)

    VastaaPoista
  5. 1. Tuo teejuttu on oikeen kiva! Mun kaveri antoi joskus mulle semmosen teepussilokerikon, johon oli laittanut muutamat teepussit ja karamellit. Tosi söpö ja kiva lahja teenjuojalle :)

    2. No can do, bro.

    3. Hmmm.. Rahaa tarvitaan, ja pärjäämisesi riippuu täysin siitä, miten suhteutat menot tuloihin.

    Ja hei, mieti miljoona kertaa ennen ku ostat yhtään vaatekappaletta lisää! Ite kadu nnyt muutamia turhia ostoksia. Oisin muutamaa kmmentä puntaa rikkaampi ilman niitä...

    4. NÖNNÖNNÖÖ sul on aivan huippu blogi ja odotan innolla videoita! >:)

    VastaaPoista
  6. Heippa!

    Teejuttu kuulostaa musta oikein kivalta, toteuta ihmeessä! Oon itsekin katsellut miniläppäreitä, kun oma vanha taitaa kans pamahtaa ihan näillä näppäimillä :/ Cittarissa tuli vastaan, jos en ihan väärin muista, niin miniläppäri joka maksoi n. 300 €. Suosittelen siis katsomaan sieltä!

    ..Ja olen ihan uusi lukija, sun blogi vaikuttaa tosi kivalta! :)

    VastaaPoista
  7. 1. Teejutut kuulostaa hyvältä! Indiskasta ostin teemonsterisiskolle iiiison ja hienon teekupin, hintaa oli joku 7e ja se tosiaan oli ISO. Sit just jotain hyvää teetä, esim Stockalla on ollu täällä erilaisia joulutee-merkkejäkin.

    2. Läppäristä en sano mitään, en ymmärrä koneita enkä ainakaan löydä mitään halpaa, pitäis itellekin uus hankkia. Toivon ihmettä tapahtuvaks.

    3. Ja etköhän sä siellä pärjää, jos tosiaan keksii muuta tekemistä niin se on ihan omasta itsekurista kiinni, osteleeko kaikkea vai harkiten. Ja kyllä, ihminen tottuu elämään erittäinkin pienellä rahalla kun hetken joutuu totuttelemaan, jos mä pystyin siihen pahimpana työttömyysaikana niin kuka vaan pystyy! :D

    4. mut jo muutaman demi- vuoden (:DDDDDDD) jälkeen hyvin todennäkösesti tiiätkin! Täällä siis tuttu stalkkeri vain.

    VastaaPoista
  8. 1. Mun mielestä toi kuulostaa aivan ihanalta lahjalta! Tai siis vaikken ehkä kaikkein suurin teenarkkari olekaan niin mä ilahtuisin tollasesta lahjasta aivan mielettömästi, joten niin varmaan tämä kyseinen henkilökin :)

    2. Hahaa mullapa on tähän jopa ehdotus! http://www.vertaa.fi/kannettavat/acer/aspire_one_d255/ Eli Acer Aspire One D255 ja tän voi jopa löytää jostakin alle sen kolmen huntin. Pikkusiskoni sai tämän lahjaksi viime jouluna ja se toimii vieläkin kuin unelma ja on äärettömän kevyt sekä helppokäyttöinen ;)

    3. ANNE HERÄTYS, SIITÄ TULEE SUN ELÄMÄS YKS HIENOIMMISTA KOKEMUKSISTA! Ja voin lähettää sulle vähän suklaata sinne jos oot ihan kuolemaisillas ;)

    4. Mä oon varmaa iha hirmusalainen lukija..

    VastaaPoista
  9. Paljastaudun! :)
    Osta sille unssista (teekauppa fredalla) jotain ihanaa irtoteetä, saat edullisen pussin jollain 6:lla eurolla ja se on ihan riittävä lahja. Lisäks se kauppa on tosi kaunis, eli saat itelles hyvän fiiliksen käynnin jälkeen! ;)

    VastaaPoista
  10. Yhyy ootte kaikki niin ihania<3

    VastaaPoista
  11. Nönnönnöööööööö;)

    VastaaPoista
  12. moi oon lukenu sun blogia jo tosi kauan, niin kauan etten ees muista kauan. vaikutat symppikseltä ja ihanan hassulta sekopäältä, ihanaa että uskallat lähteä tonne reissuun, uskon että tulee olemaan ihan huippua! ajattelin nyt jättää tän kommentin jos vaikka piristäis sua hehehe, oot ihana siis joo

    VastaaPoista
  13. Vahingossa tänne pistäydyin, ja täytyy vaan sanoa, että mä ostin miniläppärin kun lähdin vaihtoon Belgiaan pari vuotta sitten, ja totesin reissussa että olipa p***a ostos. Muista, että miniläppäreissä ei ole cd-rom asemaa, eli et voi esim. koskaan vuokrata leffoja ja katsella niitä. Osta mieluummin ohut ja kevyt ja halpa normiläppäri - teet sillä sitten paljon enemmän kun palaat joskus kotiin..

    Mä alotan muuten islannin opiskelun yliopistossa tammikuussa:)

    VastaaPoista
  14. Kiitos kaikista ihanista kommenteista, ihanaaihanaaaaa ootte kaikki ihania mussupalleroita<3

    Viimesin anonyymi: Mulla on kotona ihan OK toimiva läppäri, mutta se on vähän liian iso reissuun mukaan. En haluis ihan vielä tätä vaihtaa, vaan hankkia rinnalle reissuun miniläppärin jos sille vaikka tulis muutakin kättöä tulevaisuudessa :)

    VastaaPoista