16.11.2010

Day 05 – Your definition of love

"Love is patient, love is kind.
It does not envy.
Love is never boastful, nor conceited, nor rude;
It is not self-seeking, nor easily angered.
It keeps no record of wrongdoing.
It does not delight in evil,
But rejoices in the truth.
It always protects, trusts, hopes, and preserves.
There is nothing love cannot face;
There is no limit to its faith, hope, and endurance.
In a word, there are three things that last forever:
Faith, hope, and love;
But the greatest of them all is love."

Suurin osa Raamatusta on ihan sitä itteään, mutta tää ylläoleva teksti kuvaa mun mielestä rakkautta niin kauniisti että se on pakko laittaa tähän. Miten hienoa oliskaan, jos jokainen muistaisi tän? Onnettomien ihmisten määrä lähtis välittömästi laskuun :)

Niinku sanoin jo aikasemmassa postauksessa, mulla ei (käsittääkseni) ole henk. koht. kokemusta ainakaan mistään elämää suuremmasta romanttisesta rakkaudesta. Silti mulla on hyvinkin selkeä kuva siitä, mitä haluaisin, toivoisin ja uskoisin rakkauden olevan.

        "In the arithmetic of love, one plus one equals everything, and two minus one equals nothing."
                                                                 -Mignon McLaughlin

Rakkauden kohdetta ei voi valita. Sillä, onko elämäsi rakkaus sinua lyhyempi, pidempi, läskimpi, laihempi, tyttö, poika tai vaikka kehitysvammainen, ei ole mitään väliä. Toki kaikilla on omat mieltymyksensä ja varmasti harva edes harkitsee rakastumista kehitysvammaiseen, mutta jos niin käy, ei kavereiden mielipiteillä ole minkäänlaista merkitystä. Se henkilö on täydellinen sinulle. En usko, että rakkaus voi olla väärässä vaikka kohde joskus onkin sellainen, mitä ei etukäteen suunniteltu :) Rakastukaa siis rauhassa kavereihin, nuorempiin, vanhempiin tai ulkomaalaisiin, ihan kehen tahansa kunhan se tuntuu oikealta.


Rakkautta on kuitenkin niin paljon muunkinlaista kuin sitä romanttista rakkautta. Lapset rakastavat vanhempiaan ja vanhemmat lapsiaan, ystävätkin rakastavat toisiaan ja tärkeitä lemmikkejäkin rakastetaan sillä samalla palolla kuin ihmisiäkin. Väittäisin kuitenkin, että kun tarkkaan miettii, niin mikään näistä rakkauksista ei oo samanlainen toisensa kanssa - se on ihan täysin erilaista jokaisen henkilön kanssa. Jonkun kanssa se on ihanaa, vakaata ja rauhallista kun taas toisen kanssa rakastetaan niin rajusti että se ei varmasti jää kenellekään epäselväksi. Ja kukaan ei voi väittää tosissaan, että rakastaisi marsuaan samalla tavalla kuin omaa äitiään tai vaikka poikaystäväänsä. En vaan millään usko, että se on mahdollista...

                                         "It's not a test, nor a trick of the mind, only love."
                                                           Snow Patrol - Just Say Yes

Niin. Välillä se saa pää niin sekaisin, että millään muulla ei ole väliä, kaikki katoaa ympäriltä ja mielessä pyörii vain se rakkauden kohde. Pyörikööt! Mikäs sen ihanampaa kuin olla umpirakastunut - se alun euforia ei kuitenkaan kestä niin kauaa etteikö siitä kannattaisi nauttia täysillä jokaista sekuntia sen sijaan että yrittäisi piilotella sitä.


Kuvat we♥it

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti