18.6.2010

Going (coco)nuts about rhubarb!

Alkuun heti rhubarb=raparperi, jos joku ei oo perehtyny näinkin turhiin sanoihin :D

Mun väsymys ja laiskuus meni ohi kaupassa käynnin aikana ja päätinkin sitten ilahduttaa isipappaa wanhalla ja hyväksi todetulla raparperipaistoksen ohjeella, joka oli kadoksissa vuosia ja taas vuosia ennenku se aamulla hyppäs mun syliin. Sen pidemmittä puheitta, jaan tän ohjeen teiänki kanssa ja rukoilen että kokeilette tätä, on nimittäin HYVÄÄ! :D Ohje alunperin jostain sanomalehdestä, heittäisin että Hesari ja vuodelta about '96-'98.

RAPARPERIPAISTOS

Pohjalle:

1l raparperin paloja (n. 1cm paksuisia)
1,5dl sokeria
2tl perunajauhoja

Taikina:

2 kananmunaa
1dl sokeria
1dl voisulaa
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1dl kookoshiutaleita
1,5dl vehnäjauhoja

Levitä raparperi voidellun vuoan pohjalle. Ripottele sokeri-perunajauhoseos raparperin päälle. Hauduta raparperia 175 asteisessa uunissa n. 15min, kunnes saat taikinan valmiiksi.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon voisula ja loput kuivat aineet keskenään sekoitettuna. Levitä taikina uunissa pehmenneiden raparperin palojen päälle ja jatka paistamista puolisen tuntia.

Lisukkeena voi tarjoilla vaniljakastiketta, -jäätelöä tai kermavaahtoa. Ohjeesta saa 10-12 annosta.


Petollisen kevyen tuntusta, tätä uppois enemmän ku napa vetää :D Suosittelen ihan ehdottomasti, tää oli yks mun lapsuuden lempiherkuista! Parasta samana päivänä kun on leivottu, pari tuntia vetäytyneenä ja vielä vähän haaleana. Mieluiten vaniljakastikkeen kanssa, mutta meillä ei ollut joten uhrauduin syömään ilman... Syksyllä tätä vois tehdä puolukoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti